Camp 1

15 jan : We besluiten naar C1 te gaan om te zien of we hogerop kunnen geraken. Paula en MingTemba gaan mee om materiaal uit C1 te halen want Paula ziet een positief vervolg niet meer zitten. Oswaldo neemt zijn drone mee om te filmen. Dawa C zal ons vervoegen naar C1 gezien het fixing team in BC blijft maar denkt dat C2 niet haalbaar is. Ter hoogte van de traverse plakt de sneeuw niet aan de ijzige ondergrond waardoor crampons nodig zijn. Dit was de vorige keer niet het geval waardoor Oswaldo, Paula en MingTemba genoodzaakt terug te keren. Wij (Stef, Dawa ene mijzelf) klimmen door wat een hele zware onderneming bleek te zijn omdat er 1m50 sneeuw opgestapeld ligt.

Foto’s vd traverse waar MingTemba en Dawa te vergeefs een veilige doorgang zochten met sneeuwschoenen. Tenslotte maakt Stef de doorgang met crampons

daarna komt het zwaarste gedeelte, de klim naar C1 met 1m50 diepsneeuw die het vast touw begraven heeft

en het vinden/uitgraven van de de depo 😅 + opzetten van de tenten wanneer de temperaturen ver zakken onder het nulpunt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait