School of Askole

Educatie is niet vanzelfsprekend in afgelegen dorpen zoals Askole. Kinderen van 6 dorpen verzamelen zich hier om naar school te kunnen gaan tot 14 jaar. Amper 4 leraren worden betaald door de overheid, de andere 3 worden betaald door NGO’s en door Alex Gavan Fonds. Er is een serieus te kort aan klaslokalen, banken, stoelen en schrijfmateriaal. Via de computer werken kan niet ook al staan er drie die geschonken werden door het leger, want er is niet altijd elektriciteit! Internet via het telefoonnetwerk is amper 2G dus alles gaat zeer traag en om de haverklap van de verbinding weg….

De meeste kinderen stoppen met studeren na hun 14j en beginnen te werken als drager, ezeldrijver of moeten op het veld werken. Een gezin bestaat hier meestal uit 6 kinderen en heel de familie woont samen onder 1 dak. Wij werden uitgenodigd hun huis te bezoeken en stelde vast dat hier 28 mensen samenleven. In de winter overnachten alle mensen in een gat in de grond die toegang geeft tot aan aarde kelder zonder 1 raam… je waant je terug in de middeleeuwen.

Amper 10% kan verder studeren in de stad Skardu en daarvoor is er ook geld nodig want de kinderen moeten opgevangen worden in lodges voor hun verblijf / eten tenzij ze het geluk hebben familie te hebben die hun onderdak kan geven voor de komende jaren. Het leven hier is dus een hemelsbreed verschil met het luxueuze leven hier.

Dankzij onze Belgische Crowdfunding “Children of Askole” werd 8000euro ingezameld om alle 350 kinderen te voorzien van warme winter kledij zoals Donsjassen, wintersokken, lederen schoenen, schooluniform, schrijfmateriaal en educatief speelgoed ☺️


If you still want to help the school, you can donate: https://www.sofielenaerts.com/post/june-2021-children-of-askole

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait