Belgian Yeti’s Ama Dablam Expedition 2022

In 2018 ondernamen Stef en Sofie een poging om deze prachtige berg Ama Dablam 6812m te beklimmen, zonder support rechtstreeks vanuit c1. Ze zijn toen tot 400m van de top geraakt en moeten terugkeren door felle winden maar het was een heel mooie ervaring en…een berg loopt niet weg 😉 

WAAROM?

Als je van een uitdagende en mooie route houdt met de nodige variatie in rots, sneeuw/ijs en dit alles wil ervaren op hoogte, dan is Ama Dablam een waardige uitdaging om te leren klimmen in het hooggebergte. 

Zij ( de naam staat voor moeders halsketting) staat gekend als een berg waar de ijskoude wind en dito hoogte zich serieus laat voelen. Technisch staat de South West Ridge route gequoteerd als een AD+ route maar er zijn overal vaste touwen aangebracht waardoor je kan kiezen hoe je wenst te klimmen, met of zonder. 

Er zijn in principe 3 hoogtekampen mogelijk maar door zijn populariteit is Kamp2 overcrowed en heerst er een gevecht om de tentplaatsen. Kamp 3 ligt onder de grote “Dablam” serac en is een kamplaats met een behoorlijk risico. 

KAMPEN 

Base Camp (4600m) – via Advanced Base Camp – Camp 1 (5700m) : tijd : 5 à 6 u. 

Camp 1 (5700 m) – Camp 2 (6000 m) : tijd : 3 à 4 u.
Camp 2 (6000m) – Camp 3 (6300 m) : tijd : 3 à 4 u.
Camp 3 (6300) naar de Top (6814 m): tijd 3 à 4 u 

HET DOEL

De ervaring leert ons dat we grenzen kunnen verleggen door uit je comfortzone te klimmen en dat doen wij nog altijd heel graag maar we delen ook onze know-how om anderen te motiveren hetzelfde te doen.

Daarom leek het ons een uitgelezen kans om deze expeditie samen aan te gaan met mede-KBF leden. Het opzet is dat ieder vrij is te klimmen hoe hij/zij dat wenst maar terzelfdertijd kunnen we ook manieren vinden om elkaar te ondersteunen en deze fantastische ervaring met elkaar te delen.

Wij maken gebruik van de Nepalese organisatie Sevensummittreks voor de permit/transport/accommodatie en alle faciliteiten in het basiskamp. Alles daar boven is eigen verantwoordelijkheid, met eigen middelen….free as a bird on the mountain. 

MEET THE TEAM

Na een online voorstelling, tekenden drie dappere Yeti’s voor dit avontuur;

Stijn De Geest : Een wereldreiziger die overal kan genieten van een “wine & dine” beklom dit jaar nog de nieuwe west-route van Mt Ararat 5137m en stond op 23 nov op Mera Peak 6476m! Hij is dus momenteel in Nepal en zijn acclimatisatie loopt als een trein he Stijn? 😉

Mount Ararat 5137m

Francis Couderé voelt zich niet enkel als een vis in water op de rotsen, hij maakt ook prachtige foto’s van zijn avonturen…a place to let your dreams run free at the sight of landscapes far and near: Chek zijn instagram DistantDreamsPhotography. Hij zal ongetwijfeld aan zijn trekken komen in het land van de Himalaya-reuzen.

Tom & Francis

Tom de Caluwé en Francis zijn beiden met alpinisme begonnen via Alpua tijdens hun studies. Tom is ondertussen volop aan het groeien als instructor. Hun liefde voor de bergen komt vooral tot uiting in de de Alpen ( foto Traverse Ortler regio ) waar ze hun hart kunnen ophalen op indrukwekkende routes. Tom kon genieten van een langdurige reis van een jaar Canada en zet nu samen met Francis voor de eerste keer voet in Nepal voor hun Himalaya avontuur.

Stef Maginelle den oudste maar ook de snelste van de bende, keert samen met Sofie Lenaerts terug naar deze prachtige berg. Zij zullen 11 nov aankomen in Kathmandu waar ze zo snel als mogelijk het basiskamp zullen vervoegen. Tom en Francis zijn op 28 okt in Kathmandu aangekomen en vervoegen Stijn in Lukla om daar de trekking en verdere acclimatisatie aan te vangen.

Samen vormen zij het Belgian Yeti Team!
Onze klimperiode voor Ama Dablam is voorzien van 15 – 28 nov. Via Garmin InReach kan je de vorderingen op de berg volgen. We trachten deze blog up to date te houden maar je kan ook updates verwachten op de Facebook 8000unlimited.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait