Weer naar basecamp

Gisteren een super zware dag gehad, we vertrokken om 2u ’s nachts vanuit camp 1 naar de top. Het laatste stuk uit camp 3 was moordend door zachte sneeuw. Francis en Stef geraakten er bijna, tot 6600m. Francis daalde hierna nog af tot camp 1. Sofie en Stef hoorde bij hun afdaling dat een andere klimmer gezondheidsproblemen had in camp 3. Hij bleek ernstig longoedeem te hebben. Gelukkig hadden zij de nodige medicatie mee en konden hem verder helpen. Ze besloten om samen de nacht door te brengen maar zonder slaapzak/drinken of eten.

Iedereen bracht de nacht goed door en de klimmer kon met de heli morgens vroeg geëvacueerd worden. Sofie en Stef dalen vandaag af richting basecamp.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait