Summitpush

We maken ons klaar voor een summitpush. Morgen als condities ok zijn vertrekken we naar camp 2. De dag nadien naar camp 3 waar we een dag zullen uitrusten om dan door te stoten naar de top op 17 of 18 juli Dank aan alle teams om de handen in elkaar te slaan en in bijzonder aan Don Bowie voor al het geleverde werk. Yes we can!!!

Verloop summitpush

basecamp > c2 was een lange dag waarin Stef en Sofie het eerste deel moeten sporen in de verse sneeuw. Vanaf c1 nemen Niels, Lottahintsa en Don het over. De eerste sporen van kleine lawines laten zich zien. Ook is het oppassen voor rockfall op sommige passages

C2 > C3 iets te laat vertrokken waardoor het afzien was door de hitte want de zon is heel sterk voelbaar op deze hoogtes.

rustdag C3 > Mustapha is uitgeput van gisteren en zit er helemaal door. Hij heeft niks gegeten en is enorm verzwakt. Hij moet dringend afdalen. Hij krijgt Dex en zuurstof aangereikt. Farman zal samen met hem afdalen, Luc en Wouter hebben geen keuze en moeten terug naar basecamp want dit zijn hun HAP’S. Jeff heeft er wederom een slechte nacht opzitten. Hij heeft geen energie en ziet een toppoging niet zitten. Hij komt als een engel uit de lucht gevallen wanneer hij zegt mee Farman en Mustapha te zullen ondersteunen samen Lottahintsa en Nazir van het Koreaans Team.

Niels is terug van een toppoging samen met andere klimmers van k2. Ze zijn niet tot op de Coll geraakt door grote gletsjerspleten. Een nieuwe poging zal starten vanaf 22pm waar Stef en Sofie zullen aan deelnemen.

2 thoughts on “Summitpush

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait