Dag 2 Tramuntana Trail Mallorca

Dag 2 startte vanuit Estellencs richting Soller met de meeste kilometers en de meeste hoogtemeters op het programma. Het is ook een zeer gevarieerde dag met regelmatige passages in dorpjes waardoor ieder zijn bevoorrading naar believen kon aanvullen. Het weer was ons echter niet goed gezind. Deze keer geen echte storm maar toch wel stevige rukwinden, toppen gehuld in een dichte mist en ruim 300 liter water per vierkante meter werden ons deel. De route zelf heeft regelmatig klimmetjes tot het hoogste punt Puig Caragoli 944m waarna een lange afdaling volgt tot in Deia. Daarna is het nog maar 200m stijgen om vervolgens uit te lopen tot in Soller. Er is een mogelijkheid om richting de Refuge te gaan in Port de Soller ( heel mooi gelegen aan de vuurtoren ) maar we kozen er toch voor om ietsje meer luxe te nemen in een hotel van de stad.

Wij deden onze navigatie & tracking met de GARMIN fenix 6S Pro Solar. Je kan de 3 trails terug vinden op Garmin Connect onder Tramuntana trail Fisiotics

Verslag van Walter Brosius

De volgende dag startten we weer vanuit het hotel en regende het nog steeds. Jammer, want er wachtte ons een prachtige tocht door de bergen van 47 km en 2500 hm. Dit werd een loodzware tocht en niet iedereen haalde het einde van de dag al lopend. Gelukkig werkte de taktiek om heel nederig te zijn en sloften Tom en ik verder door de storm tot het einde. Deze avond kwamen we wat later aan, bij zonsondergang, en konden we meteen aanschuiven voor het avondeten.

De oogjes in de groep waren klein en onder de indruk.”Wat was dat jonge!!!” En het weerbericht werd niet beter jammer genoeg. Er werd dan maar zo goed mogelijk gegeten en, vooral door mij, gedronken. Ik moest terugdenken aan mijn Zuid-Afrikaanse kameraden die zichzelf een drinkgroep met een loopprobleem noemen. De coach keek toe met een raadselachtige blik en dacht er het zijne van. Nochtans had ik als een van de weinigen de laatste twee dagen volledig uitgelopen met een glimlach.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait